Agenda:

24 septembrie

V. Ghika: un laïc au service des pauvres...

Conferință (în lb. franceză)

Invitat: Mgr Philippe Brizard

Espace Bernanos, Paris

ora 19.00

 

25 septembrie

Mgr Vladimir Ghika, prêtre et martyr...

Conférence (en français)

par Monica Broșteanu

Centre St Pierre– St André de Bucarest

à 20h

 

29 settembre

Santa Messa di ringraziamento

Chiesa S. Teresa a Villejuif (Francia)

ore 9.30

 

6 ottobre

Santa Messa di ringraziamento

Cattedrale Notre-Dame di Parigi (Francia)

ore 18.30 

 

7 ottombre

 

90 anni dall`ordinazione di mons. Ghika

Notizie:
Ne gasiti pe:
Flickr Youtube Facebook

Apariție editorială: Anca MĂRTINAȘ, Vladimir Ghika. Prințul cerșetor…

 

A apărut ediția în limba română a cărții Ancăi Mărtinaș, Vladimir Ghika. Prințul cerșetor de iubire pentru Cristos. Publicată inițial în italiană, la editura Velar (2013), cartea „prin frumusețe și simplitate, e o mică bijuterie pe care o iei în mână cu drag și vrei să o recitești iar și iar” (Liana GEHL, Recenzie, în Actualitatea Creștină, nr. 05/2013, p.12).

Anca Mărtinaş, jurnalistă şi scriitoare, lucrează ca redactor la programul în limba română al Radio Vatican. Prezentul opuscul doreşte să fie un umil omagiu adus minunatei figuri a Monseniorului Vladimir Ghika. În timpul studenţiei autoarea a primit mare ajutor de la arhitecta Silvia Păun, una dintre fiicele spirituale ale lui Vladimir Ghika. Ea a fost cea de la care l-a cunoscut pe Monseniorul, nu numai prin cuvinte, dar mai ales prin exemplul vieţii ei. „Sfinţii îi ajută pe oameni să-şi desăvârşească propria viaţă”, obişnuia ea să spună, iar cunoaşterea lui Vladimir Ghika ne face cu siguranţă mai buni.

Cartea este disponibilă spre vânzare la Librăria Sfântul Iosif din București (Str. G-ral Berthelot, 19; Tel.: 0212015475; e-mail: libraria@arcb.ro).